JAZZ ÎN SIBIU

Prima ediție a festivalului a avut loc în anul 1974 la Sibiu. El reprezenta continuarea tradiței Festivalului Național de Jazz care a avut loc la Ploiești între anii 1969-1971. Promotorul principal al festivalului a fost profesorul de muzică sibian Nicolae Ionescu, secondat de alți membrii ai Clubului de jazz din Sibiu pe care profesorul l-a înființat și condus.

Festivalul a luat o amploare internațională începând din anul 1977, când a participat și o trupă din Cehoslovacia.

Locația inițială a festivalului, Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor (cu o capacitate de 800 de locuri) era în general plină de iubitorii de jazz care veneau la festival din toate colțurile țării și din străinătate. Astfel în anii 80, evenimentele au fost dublate pe scena Teatrului Național Radu Stanca.

Încă de la prima ediție din 1974, Radioul Național a preluat și înregistrat concertele din cadrul festivalului, iar începând cu anul 1978 acestea au fost înregistrate și de Televiziunea Română.

1997 – prezent

În anul 1997, Hilarius Johannes Konstantin Schmidt a devenit directorul festivalului, activitatea organizatorică fiind preluată de Fundația Pro Art Hermannstadt. Ediția cu numărul 37 a festivalului a reprezentat unul dintre cele mai importante evenimente din cadrul programului Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană.