Banda CPO este un proiect pe care Asociația PortoJazzMusic l-a demarat împreună cu Centrul de Plasament Orlat în 2014 și are ca scop dezvoltarea talentelor muzicale ale copiilor din centru și crearea unui limbaj muzical prin care copiii să fie în stare să socializeze.

Proiectul e unul social prin care vrem să aducem copiii din centrul de plasament în mijlocul societății, să-i facem vizibili, iubiți așa cum merită, și mai ales să comunice cât mai mult cu oameni obișnuiți, de aceea, multe din concertele noastre se țin în stradă sau în locuri publice.

Mijlocul prin care sperăm să reușim aceasta este muzica, în speță jazzul.

Am început chiar miniturnee prin școli unde încercăm să le arătăm altor copii câte ceva din Rădăcinile Jazzului, proiectul nostru de suflet, care conține piese din anumite genuri (blues, ragtime, dixieland, groove, negro spiritual, work song) care au stat la baza apariției jazzului.

Componența bandului este dinamică și variabilă, copiii cresc, sau sunt luați în plasament, așa că mereu avem printre noi alți copii dornici să învețe muzică, dar mai ales dornici să li se acorde atenția binemeritată.

Căci, dacă le lipsește ceva acestor copii, atunci atenția și iubirea se numără printre aceste lipsuri…

Și e păcat, pentru că le merită din plin.

De ce am ales jazzul?

Pentru că ni se potrivește perfect scopurilor, pentru că suntem fani, pentru că ne pricepem puțin, pentru că jazzul înseamnă libertate, creativitate, personalitate…

Și nu în ultimul rând, Sibiu – capitala jazzului românesc.

FREE YOUR JAZZ!

One thought on “

  1. Hi there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *